marți, 16 decembrie 2014

O oază într-un deșert de materii aride

       Pentru mine, ora de religie reprezintă un moment de odihnă pentru minte, dar şi o bucurie pentru suflet. Am prilejul de a afla despre personaje biblice, pilde şi povestiri cu tâlc care dezleagă şi aerisesc mintea. O oază într-un deşert de materii aride. (nesemnat, cls. a XII-a, C.N.I.T.V.)
       Ora de religie mi se pare o oră importantă în care ni se explică cum putem face o lume mai bună, mai paşnică, să trăim în armonie şi în fericire. În opinia mea, Iisus Hristos ne dă porunci de felul cum să ne iubim semenii. El nu ne obligă să postim sau să facem o mulţime de rugăciuni, ci ne lasă liberi. Foarte mulţi critică această oră de religie, dar e bine să aflăm şi ceea ce spune Dumnezeu, să nu credem toate minciunile auzite. Îmi place mult ora de religie, dar sunt conştient că mulţi nu înţeleg ceea ce se discută aici. Trebuie să fii ridicat spiritual ca să înţelegi… (nesemnat, cls. a VII-a, C.N.I.T.V.)
        Ce reprezintă pentru mine această oră? Un timp dedicat lui Dumnezeu şi învăţăturilor Sale. Personal îmi place religia şi mă consider un bun creştin, dar cred că această oră ar trebui să fie mai interesantă, interactivă. Lecţiile ar trebui structurate altfel pentru a-i face pe elevi să-şi dea interesul. Ora de religie nu ar trebui scoasă din program, ci modificată pentru ca la ea să participe şi elevii de alte religii sau ateii. (nesemnat, cls. a X-a I, C.N.I.T.V.)
       Cred că această oră este singura dintre materii care ne ajută să ne dezvoltăm latura sufletească, virtuţile morale, bunătatea, milostenia, dragostea faţă de cei din jurul nostru, spre deosebire de materiile la care trebuie pur şi simplu să tocim lucruri pe care oricum le vom uita. Majoritatea părinţilor nu ştiu foarte multe lucruri despre religie şi nu-şi influenţează copiii pozitiv din acest punct de vedere. Dacă nici scurta oră de la şcoală n-ar mai exista, atunci următoarele generaţii n-ar avea pic de credinţă în Dumnezeu. De asemenea, este şi o oră relaxantă, plăcută, în care reţin totul din clasă. (nesemnat, cls. a X-a I, C.N.I.T.V.)
Lumina de Duminică, 14 dec 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu